Napełniamy ściśle jelita wieprzowe (kiełbaśnice), kiełbasę dzieli się na części (odkręca) nie przecinając jelita

2019-09-17

Wieprzowe odcinki jelita cienkiego dzieli się na odcinki po około 30 cm, jelita sfałdowanego zależnie od średnicy od 25 do 30 cm, jelita wieńcowe na odcinki około. Najważniejszym surowcem do produkcji tego specjału jest odpowiedniej jakości mięso wieprzowe (karkówka i łopatka bez kości w równych proporcjach). Napełniamy ściśle jelita wieprzowe (kiełbaśnice), kiełbasę dzieli się na części (odkręca) nie przecinając jelita. Przechowywanie jelit: Zasolone jelita przechowujemy w warunkach chłodniczych (temp. Napełniamy bardzo ściśle osłonki jelit wołowych lub wieprzowych, kiełbasy wałkujemy w celu ściślejszego napełnienia i usunięcia powietrza, które łatwo odprowadza się nakłuwając jelita cienką igłą. Napełnione masą mięsną długie odcinki są dzielone poprzez skręcanie lub przewiązywanie sznurkiem. Jelita naturalne wieprzowe super europejskie kaliber 24/26 pęczek o długości 20 metrów. Oferowane jelita mają równy kaliber w całej wiązce, są bardzo mocne i równe. Jelita naturalne, zwane również zwierzęcymi, towarzyszą człowiekowi od czasu pojawienia się na świecie pierwszej kiełbasy, jednakże ich zastosowanie nie zawsze ograniczało się do produkcji kiełbas. Jelita baranie naciągnięte na rurkę - to znaczne uproszczenie przy wyrobie wyśmienitych frankfuterek i kabanosów. W XVI wieku jelita naturalne, głównie baranie, świńskie i kozie jelita znalazły zastosowanie jako środek antykoncepcyjny. Odcinki moczyć przed nabijaniem w ciepłej wodzie, nigdy nie w gorącej. Do jej produkcji używane jest peklowane mięso wieprzowe. Jelita naturalne wieprzowe super europejskie kaliber 26/28 pęczek o długości 91 metrów. Jelita naturalne wieprzowe super europejskie kaliber 28/30 pęczek o długości 10 metrów. Zawiązujemy na odcinki nie dłuższe niż 20 cm, po czym z obu stron kiełbas przykładamy listewki cieńsze niż średnica wyrobu. Po wyrobieniu farszu nadziać farszem cienkie osłonki wieprzowe (długość po 50 cm), zawiązując końce sznurkiem. Jelita wystarczy przeciągnąć na najcieńszy lejek z nadziewarki - bez obaw o splątanie i pękanie jelit. Produkowana jest w osłonce naturalnej z cienkiego jelita wieprzowego, o długości. Gotowy farsz nadziej w cieniutkie jelita ( poproś swojego rzeźnika o jelita baranie lub kiełbaśnice z warchlaków). Jelita pochodzą z legalnego źródła, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego HACCP i posiadają. Nadziane farszem jelita odkręć dosyć długo na odcinki 60-70. Jelita tuż przed wysyłką są pakowane w szczelnie zamknięte woreczki, co zapobiega ich wysychaniu.